Pierś z kurczaka pokrojoną w kawałki nabijam na szaszłyki, potem rozgrzewam piekarnik i wstawiam je na ruszt w piekarniku na 20min w 200c. Piczenie jest z góry i dołu. Podczas pieczenia cała woda z kurczaka wykapuje na dół. Nie nastąpi zadna denaturacja bialka czy cos ?
itam mam pytanko ostatnio sie spotkalem w sklepie z wedzona piersia kurczka mam pytanko czy bedzie ona dobra np na kanapki do szkoly czy lepiej jesc szynke drobiowa ?
W zwiazku z tym ze jestem zmuszony samprzyzadzac sobie wszystkie posiłki chcial bym sie dowiedziec w jaki sposob przyzadzic pierś z kurczaka. Chodzi mi glownie o to zeby bylo to szybke do przygotowania no i miare smaczne ;], poniewaz mam zawsze bardzo malo czasu na gotowanie jakies. Może jakies przepisy podacie bede bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Generalnie chodzi mi o to że nie mam grilla a chce zjesc mieso z jak najmniejsza porcja tluszczu. Napiszcie co robicie aby piers sie nie spalila z powodu braku tluszczu pod nia, ale zeby finalnia miala go jak najmniej (telflon/zwykla patelnia/margaryna/maslo/inny tluszcz?) pozdrawiam delta9
Hej wszystkim. Otoz po pierwsze: jak przyrzadzacie piers z kurczaka? Ja robie to bez panierowania i smaze-ale musze przyznac, ze naprawde przynajmniej mnie niezbyt dobrze to smakuje... Moze podzielicie sie swoimi doswiadczeniami. I drugie pytanko jakie sa inne dobre zrodla bialka oprocz piersi kurczaka(indyka), tunczyka, bialego sera chudego, tak [...]
czy mozna zamrozic piers kurczaka i potem ją normalnie smazyc? nie traci nic na jakosci? Wiadomo zeby rozmrozic wsadzam ja do cieplej wody i tam lezy z godzine dopiero potem smaze. Nie wiem ale babka mi w pracy powiedziala że mieso cos na tym traci i to juz nie to białko :/ czy to prawda ?
chodzi o to, że zawsze podsmażam mięso a potem dopiero robie je na parze żeby tłuszcz wyciekł (mam wrażenie że kurczak jest surowy i mięso sie nie ścina kiedy robie na samej parze). czy to błąd?
Chciałbym wiedzieć czy można w diecie na masę z takimi samymi efektami zastąpić całkowicie pierś kurczaka chudym twarogiem. Kazeina - BV 77 (wszystkie niezbędne aminokwasy i fofsor) Kurczak - BV 79 Białko z twarogu jest tańsze, ale najważniesze w tym wszystkim,że odpadłoby czasochłonne smażenie piersi. Na marginesie zastanawiam się czy dużo [...]
Witam Poniewaz przegladajac forum doszedlem do wniosku ze piers kurczaka bierze udzial w tworzeniu kazdej diety postanowilem zapytac sie o wasze przepisy na przygotowanie tego jedzonka. Ja polecam lekko ubic ja tluczkiem, nastepnie umoczyc w jajku pozniej mace przennej nastepnie znowu troche w jajku i bolce tarcej. Wrzucic ja na rozgrzana [...]
Zawsze mi smakowała pierś kurczaka w tradycyjnej panierce (bułka tarta) i dziś mnie natchnęło co by tu zrobić żeby jedzonko było względnie zdrowsze. Wyszło całkiem smaczne. Jeżeli ktoś wpadł na to przede mną i coś podobnego tu zamieścił to sorry Do dzieła: Skład: - filet z piersi kurczaka 1kg - ok. szklanka (100g) mąki (użyłem mąki żytniej [...]
[...] nie przypuszczałbym, że sezam stworzy tutaj z pomidorem tak genialną parę! :) Jego orzechowy aromat i słodycz pomidorów, to połączenie wprost PRZEPYSZNE. Do tego soczysta pierś kurczaka przyprawiona po chińsku, z chrupiącym porem, brokułami i papryką oraz tagliatelle rodem z Włoch w gęstym sosie sojowo - imbirowym. Brzmi ciekawie, prawda? A [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam, obecnie jedynym mięsem jakie jadam to pierś z kurczaka i trochę już mi przestała smakować, Indyk jest zdrowszy i chciał bym spróbować teraz tego, ale nwm czy mogę go przyrządzić tak samo jak i robię kurczaka, czyli: kroję na małe smaruję przyprawami, kawałki daję na patelnie, przykrywam i duszę. Czy z Indykiem można tak samo ?
Czy da się coś takiego zrobić? Jem często na obiad rybę lub pierś obtoczoną w panierce i potem smażoną na pateli, jest to bardzo dobre, ale chyba nie za bardzo zdrowe. A co z pieczniem? Czy białko starci wtedy znacząco na wartości? Mam mikrofale z funkcją grila, czy dałoby się na tym jakoś zdrowo i smacznie przyrządzić pierś z kurczaka?